Zandspel therapie

Zie je uitdagingen, weerspiegeld in het zand

Tijdens Zandspel therapie, ook wel Sandplay therapie genoemd, zet je scènes neer in het zand met kleine figuren en objecten zoals mensen, dieren, planten, mineralen, fantasiefiguren, huizen, hekken en meer.

Een scène in het zand kan spontaan ontstaan of naar aanleiding van een lastige situatie, een gewenste situatie of een vraag aan jezelf. Het is een symbolische uitdrukking van gedachten, ervaringen en gevoelens.

Zo worden bewuste en onbewuste patronen zichtbaar en begint een proces van heling en ontwikkeling. Door het neerzetten, bespreken en veranderen van de scènes in het zand, ontstaan nieuwe inzichten en oplossingen.

Zandspel is een laagdrempelige speltherapievorm en geschikt voor oudere kinderen én volwassenen.

Iedereen komt wel eens in een situatie terecht, waarbij het noodzakelijk wordt het privé – of werkleven anders in te richten. Zandspel therapie kan hierbij ondersteunen. Het kan o.a. worden toegepast na ziekteprocessen en bij psychosomatische klachten, stress, burn-out, verlieservaringen, problemen rondom scheiding, ontwikkelingsvragen en veranderingen in werksituaties.

Wil je meer weten over Zandspel therapie, en of dit iets is voor jou of je kind? Neem dan contact op, dan bespreken we de mogelijkheden.